Arolithos

Op een kwartier rijden van Zeus ligt het authentieke dorp Arolithos, wat zeker een bezoekje waard is.
Het was in de begin jaren 80 dat meneer Saloustros het idee kreeg om ‘iets’ te schenken aan Kreta. Het land waar hij was geboren en groot gebracht. De herinneringen aan zijn jeugd, de Kretenzer tradities en het mooie van de authentieke dorpjes bracht hem op een fantastisch idee; een traditioneel Kretenzer dorp nabouwen met mogelijkheden om te overnachten in een hotel, conferenties te geven, workshops te volgen en bovenal de tradities in eren te houden.
Samen met twee architecten werden de ontwerpen bedacht en begint zijn droom steeds meer vormen aan te nemen. Twee jaar lang loopt hij vele dorpen af en gaat huis aan huis langs om gebruiksvoorwerpen en spullen te verzamelen voor ‘zijn dorp’. Voor dit bijzondere project schenkt de schoonvader van meneer Saloustros de grond. Tot dan toe liepen er schapen op deze grond.
De droom van de familie Saloustros werd in 1988 gerealiseerd. Jorgos en Marika Saloustros hebben samen vier kinderen Janis, Eleni, Michalis en Vagelis. Zij runnen met heel hun ziel en zaligheid hun dorp.

Routebeschrijving
Vanaf Zeus de berg af rijden terug naar de doorgaande weg Gazi – Tilissos.
Richting Tilissos ligt ongeveer na 5 min. Arolithos aan de rechterkant.
Voor meer informatie www.arolithos.com

Tip
Ga vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag zo ontloop je de toeristische bussen die Arolithos bezoeken.

SONY DSC